Testa hörsel

hörseltestOm du tydligt upplever att du har nedsatt hörsel eller om du upplever störande eller brusande ljud så ska du kontakta läkare. Nedsatt hörsel behöver nödvändigtvis inte innebära att du har en hörselskada, det kan även vara en vaxpropp som bildats i hörselgången. Om du har en vaxpropp så kan din vårdcentral hjälpa dig att spola öronen för att få ut vaxpropparna. Det är vanligt att de som gått med vaxpropp länge upplever att hörseln förbättras otroligt mycket så fort proppen avlägsnas.

Är du osäker?

Om du är osäker över din hörsel och om du kan ha en något nedsatt hörsel, så finns det bra tester att använda och att anmäla sig till. Genom att utföra dessa tester så kan du få bekräftat att du hör sämre än du normalt borde göra och du kan då söka hjälp hos läkare för att få dina öron och din hörsel undersökt.

Hörseltest online

Det finns hörseltest som du kan göra direkt på nätet. Dessa är naturligtivs inte lika pålitliga som ett riktigt hörseltest hos läkaren eller öronexpert, men det kan vara ett första steg.

Bra hörseltest:

Horseltest.se – Gör hörseltest direkt på nätet eller genom din telefon.

Hörsam – Testa din hörsel genom att fylla i ett formulär med frågor.

Bellman & Symfoni – Hörseltest direkt på nätet.

Phonak – Hörseltest online.

Starkeyamp – Hörseltest online genom din dator

Boka hörseltest

Om du efter ovanstående hörseltest fortfarande känner dig osäker, så kan du boka tid för hörseltest och undersökning hos din läkare eller företag som är specialiserade på öron och hörsel.